Niğde Vilayet Sıhhat Müdürü Doğan Bahadır İnan, Kurban Bayramı münasebetiyle kurban ibadetini yerine getirecek vatandaşlara ikazlarda bulundu.
İnan, yaptığı açıklamada, her yıl bayram müddetince yaşanan yaralanmalara dikkat çekerek, kurban kısımlarının kesinlikle ehil bireyler tarafından ve uygun alanlarda yapılması gerektiğini belirtti.
Kesim sırasında kullanılan aletlerin paklığı, eldiven kullanımı ve ferdî hijyenin büyük değer taşıdığını kaydeden İnan, bilhassa kolesterol, tansiyon, şeker ve kalp-damar hastalığı olan vatandaşların kırmızı et tüketimi konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
Kurban etinin kesildikten çabucak sonra değil, bir müddet dinlendirildikten sonra tüketilmesinin sindirim sistemi açısından daha sağlıklı olacağını da vurgulayan İnan, “Tüm vatandaşlarımızın sıhhat ve huzur içinde bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum” tabirlerini kullandı.
More Stories
Aksaray’da YKS’ye Giden Aile Kazada Beklenmedik Kayıplar Verdi
Niğde’de 133 Kilo Canlı Kurbağa Kaçakçılığına Geçit Yok
Yunuslarla Giden Öğrenci İmtihana 1 Dakika Geç Kaldı